Tip 2 Diyabet Belirtileri

Tip 2 diyabet belirtileri görüldüğü andan itibaren kişi, alışkanlıklarını değiştirmek zorundadır. Tip 2 diyabet listesi hazırlanmalı; hastalığın etkileri minimuma indirilmelidir. Tıp literatüründe diyabet olarak adlandırılan ve halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen bu hastalık, insanlar tarafından son derece zor bir biçimde yaşanır. Bu hastalığın farklı türlerde yaşanma durumu söz konusudur.

Tip 2 diyabet belirtileri ya da herhangi bir şekilde şeker hastalığı semptomları göstermekte olan biri bir an evvel mutlaka bir hastaneye başvurmak zorundadır. Son derece kısıtlayıcı özellikleri dolan şeker hastalığı, hayatı büyük ölçüde sınırlar. Yenilip içilecek olan her şeye ve bununla birlikte yaşam tarzına kadar her şeyi kısıtlama şeklinde yaşamak durumunda kalan insanlar ve tıp dünyası, bu hastalık için çözüm yolları aramaktadır.

Tip 1 şeker hastalığı, tip 2 şeker hastalığı ya da doğuştan ve de genetik aktarımlar sonucu meydana gelmiş olan şeker hastalığı bir de ayrı yeten gizli şeker hastalığı gibi pek çok diyabet tipi mevcuttur. Bu tip 1 ve tip 2 şeker hastalıklarının her ikisi de birbiri ile arasında bir takım fark olan şeker hastalıklarıdır. Aynı zamanda gizli şeker hastalığı da her insanda baş gösterebilir.

Diyabet Türleri

Diyabet türleri şeklinde genel bir başlık attıktan hemen sonra, farklı karakteristik özelliklere sahip olan şeker hastalıklarını sıralamak ve bu hastalıkları detaylı bir şekilde incelemek doğru olacaktır. Şeker hastalığı türleri işte şu şekilde sıralanabilir;

  • Tip 1 diyabet
  • Tip 2 diyabet
  • Gizli şeker hastalığı

Tip 1 Şeker Hastalığı Nedir?

Tip 1 şeker hastalığı insülin hormonunun vücut tarafından yeterli olarak salgılanmaması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genel olarak çocukluk döneminde ve gençlik yıllarında ortaya çıkan bu hastalık 30 yaş altı için teşhis edilebilir. Tip 1 şeker hastalığı doğuştan da olabilir genel olarak çocuklukta ve gençlik yıllarında çıkmasının sebebi de budur.

Tip 2 Diyabet Nedir?

Tip 2 diyabet nedir sorusu da genel olarak insanların merak ettiği konular arasında yer alır. Hastalık, 40 yaş üzeri insanlarda ortaya çıkabilir. Şeker hastalığının, doğuştan gelmesine gerek yoktur. Yani şeker hastalığı belirli bir yaştan sonra da insanlar da baş gösterebilir. Doktorunuz size Tip 2 diyabet teşhisi koymuş ise yaşamınıza son derece dikkat etmeye başlamanız gerekmektedir. Tip 2 belirtileri görülürken, birçok besine karşı duyarlılığınız artacaktır.

Tükettiğiniz besinlere de son derece dikkat etmeniz gerekli olacaktır. Bu süreçte Tip 2 Diyabet Beslenme Listesi bir profesyonel tarafından hazırlanmalı ve yaşam standartlarınıza uygun olmalıdır. Bu konuda profesyonel destek almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Peki, Tip 2 Diyabet Belirtileri nelerdir?

Tip 2 Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Şeker hastalığına meyilli olan pek çok insanın en çok merak ettiği şeylerden biri de tip 2 şeker hastalığı nasıl anlaşılır sorusu ve Tip 2 diyabet belirtileridir. Genellikle de belli bir yaşa gelmiş olan insanlar arasında bu sorunun merak konusu olması çok yaygındır. Tip 2 şeker hastalığı belirtileri bu şekilde görülür;

  1. Ağız kuruluğu
  2. Sık idrara çıkma
  3. Fazla su içme
  4. Ciltte kaşıntı
  5. El ayak uyuşması
  6. Karıncalanma
  7. Yaraların geç iyileşmesi

Sık sık idrara çıkma, normalinden fazla su içme isteği, ciltte açılan yaraların geç iyileşmesi gibi pek çok belirti tip 2 diyabet belirtileri arasında yer almaktadır. Elbette ki bu tip durumlar başka hastalıkların da habercisi olabilir. Ancak tüm bunların yanı sıra,  aynı zamanda bir ağız kuruluğu, ciltte kuruluk ve sürekli olan kaşıntı, el ve ayaklarda uyuşma hissi ve karıncalanma gibi bir durum da söz konusu belirtiler arasında yer alacaktır. Eğer ki bu tip belirtiler gösteriyor iseniz mutlaka ama mutlaka tip 2 diyabet şüphesi ile doktorunuza başvurmanız gerekecektir.

Tip 2 Diyabet İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Şeker hastalığı son derece ciddi bir hastalıktır ve pankreas gibi önemli bir organı etkileyecek olan bir rahatsızlık söz konusu olur. Tip 2 diyabet tedavisi uygulanmadığı takdirde şeker hastalığı son derece büyük krizlere ve komalara neden olacaktır.

Şeker hastalığı gibi bir şüpheniz var ise her zaman için ilk olarak soracağınız soru bu hastalık için hangi doktora gidilir olması gerekir. Tip 2 diyabet için hangi doktora gidilir sorusu da bu konu ile ilgili olarak çok fazla gündeme gelen sorular arasında yer almaktadır.

Tip 2 diyabet direkt olarak pankreas gibi bir iç organı etkilediği için dâhiliye doktoruna gitmeniz gerekebilir. Dâhiliye doktoru iç hastalıklarına baktığı için şeker hastalığı ile de ilgilenecek olan doktordur.

İç hastalıkları doktoru size bu konuda şüpheleriniz anlattığınız zaman belirli sorular sorarak çeşitli saptamalar da bulunabilir ve bunun hemen ardından konu ile ilgili tip 2 diyabet testi yaparak şeker hastası olup olmadığınız konusunda sizi aydınlatacaktır.

Diğer Yazılarım: LİNK